Everlasting Happyland een nieuw muzikaal duo uit Gierle verlangt naar publiek.

 

Een zangeres en een drummer laten zich begeleiden door zelf gespeelde backing tracks.

 

Everlasting Happyland (ELHL), een muzikaal duo bestaande uit zangeres Kathleen Swaans en drummer Benny Willekens, ontstond in Gierle.
Ze leerden elkaar kennen in een coverband en werkten eerst samen aan een theaterproductie.
In 2015 begonnen ze de muziek die zij eerder hadden geschreven voor hun rockband, te herwerken naar een project met twee.
Het resultaat werden songs die klinken als feeërieke verhalen uit een magisch realistisch universum. ELHL schopt niet tegen de schenen maar creëert een wereld waarbij klein menselijke verhalen worden genageld op emoties van verdriet, angst en bewondering. Het is een lyrische geluid dat zou kunnen weerklinken vanuit een uithoek van de hemel.

 

Muzikaal kan je hen onderverdelen in de vakjes Alternatief, Independent en Avant-garde. Zelf durven ze het New Vintage te noemen.

 


De voorbije jaren is er ook veel energie gekropen in het technisch op punt stellen van hun live-act. Maar nu is de tijd daar om dit potentieel te laten groeien.


Daarom trekt de groep naar het publiek. In eerste instantie naar de lokale podia.


 

Voordat er een album wordt opgenomen willen ze live bouwen aan een stevige basis. Ervaring is er genoeg, maar onbekend is onbemind.
 Om die reden speelt ELHL op 28 mei een showcase voor professionals, waarbij ze lokale cafébazen, organisatoren, boekingsagenten en pers uitnodigen 
die hun verlangen naar een publiek kunnen invullen.

 Misschien ontmoet u dan binnenkort Everlasting Happyland op een podium in uw buurt.

 

Line - up
• Kathleen Swaans - Vocals
• Benny Willekens - Drums
• Backing Tracks - Music

Beluister en bekijk ELHL op: http://vi.be/everlastinghappyland

Contact: everlastinghappyland@gmail.com